Το ταξιδιωτικό γραφείο Topsikiotis, με έδρα την Κατερίνη, δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία στον χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών και των ταξιδιών αναψυχής. Στο ταξιδιωτικό γραφείο Topsikiotis θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές για ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα & Τετάρτη
9:00 – 14:30

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή
9:00 – 14:30
18:00 – 21:00

Σάββατο
9:00 – 14:00

Κυριακή
Κλειστά

Social Media

Image Alt

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

159€ ανά άτομο

ΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

3 ΗΜΕΡΕΣ

Ανακαλύψτε τη Βουλγαρία με μια μαγευτική εκδρομή στις δύο σημαντικότερες πόλεις της, τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη. Ξεκινήστε από τη Σόφια, την πρωτεύουσα, όπου η πλούσια ιστορία συναντά τη μοντέρνα ζωή με αξιοθέατα όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι και τα πολυάριθμα μουσεία. Συνεχίστε στη Φιλιππούπολη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, γνωστή για την Παλιά Πόλη, το Αρχαίο Θέατρο και την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα. Ζήστε την πολιτιστική πολυμορφία και τη ζεστή φιλοξενία σε αυτές τις δύο μοναδικές πόλεις.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Οι μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
 • Πρωινό.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Ημερομηνία Αναχώρησης
  22/6
1

1η ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Μ. ΡΙΛΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ (310 χλμ.)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και αφού περάσουμε τη γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμώνα, συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Ρίλλας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1147 μέτρων. Ξενάγηση στο μοναστήρι όπου θα δούμε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών καθώς και βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Συνεχίζοντας, φθάνουμε στην Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Eλεύθερος χρόνος. 
2

2η ΗΜΕΡΑ : ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (130 + 130 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θέα προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
3

3η ΗΜΕΡΑ : ΣΟΦΙΑ (ξενάγηση πόλης) – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (310χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, την Όπερα, και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Εναλλακτικά μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το Μουσείο Κρύπτη του Αλ.Νέφσκι ή ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην αγορά της πόλης. Μετά το μεσημέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη και άφιξη το βράδυ. 

Τοποθεσία

Σοφία - Φιλιππούπολη