Το ταξιδιωτικό γραφείο Topsikiotis, με έδρα την Κατερίνη, δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία στον χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών και των ταξιδιών αναψυχής. Στο ταξιδιωτικό γραφείο Topsikiotis θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές για ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα & Τετάρτη
9:00 – 14:30

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή
9:00 – 14:30
18:00 – 21:00

Σάββατο
9:00 – 14:00

Κυριακή
Κλειστά

Social Media

Image Alt

Μαρακές, καραβάνι στην έρημο

Μαρακές, καραβάνι στην έρημο

460€ ανά άτομο

Μαρακές, καραβάνι στην έρημο

5 ΗΜΕΡΕΣ

Η κόκκινη πόλη στους πρόποδες του Άτλαντα, που σφύζει από ζωή και φημίζεται για τα παλάτια, τους κήπους, τα αραβικά άλογα, τα παζάρια & τις υπαίθριες αγορές της. Για πολλούς ευρωπαίους αποτελεί έναν εξωτικό προορισμό και για αυτό έχουν επενδύσει μετατρέποντας τα παλιά ιστορικά σπίτια σε μοναδικές γκαλερί, μπουτίκ ξενοδοχεία (ριάντ), ψαγμένα εστιατόρια και μπαρ συνδυάζοντας την παράδοση με το εκκεντρικό στυλ και το παραδοσιακό χρώμα με την καλλιτεχνική αύρα!

 • Πτήσεις με καλές ανταποκρίσεις σε πτήσεις της Turkish & από Θεσσαλονίκη
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Θα πραγματοποιήσουμε ένα 3ήμερο οργανωμένο πρόγραμμα με διαμονή στην έρημο, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τις ομορφιές της χώρας.
 • Θα ανακαλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τη Μεδίνα, τον λαβύρινθο των σουκς και την πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα (που θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου), με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό
 • Θα επισκεφθούμε τους τάφους των Σααντί
 • Θα γνωρίσουμε τους κήπους Μαζορέλ, του γνωστού οίκου Yves Saint Laurent
 • Θα ξεναγηθούμε στην οχυρωμένη πόλη Αίτ Μπεν Χαντού
 • Θα απολαύσουμε ένα Βερβέρικο δείπνο στον έναστρο ουρανό της ερήμου
 • Θα απολαύσουμε την ανατολή και τη δύση του ηλίου στα χρώματα της ερήμου κάνοντας βόλτα πάνω σε καμήλες

Σημειώσεις:

 • Το πρόγραμμα εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων. Οι μεταφορές από το αεροδρόμιο τoυ Μαρακές καθώς και οι επισκέψεις – εκδρομές σε όλο το πρόγραμμα, γίνονται ομαδικά με αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό.
 • Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και έχει εγγυημένες αναχωρήσεις με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών τα 2 άτομα.
 • Μπορείτε να προσθέσετε διανυκτερεύσεις σε όποια περιοχή θέλετε.
 • Οι τιμές βασίζονται σε ειδικό ναύλο της TURKISH. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Το check in /check out στα ξενοδοχεία είναι μετά τις 14:00 μ.μ.
 • Ανάλογα με την εποχικότητα ενδέχεται να υπάρχουν επιβαρύνσεις στα κοστολόγια.
 • Στη περίπτωση βραδινής άφιξης, η περιήγηση του Μαρακές θα πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα.
 • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Turkish Airlines (μέσω Κωνσταντινούπολης) .
 • Διαμονή: 2 διαν/σεις σε παραδοσιακό ριάντ 4* στο κέντρο του Μαρακές, 1 διαν/ση στο Τινερχίρ σε ξενοδοχείο Saghrou 3*sup ή αντίστοιχο & 1 διανυκτέρευση στην έρημο Μερζούγκα, σε παραδοσιακές τέντες με κοινόχρηστη τουαλέτα (επιβάρυνση για lux τέντα με ιδιωτική τουαλέτα και ντους 75 € το άτομο).
 • Γεύματα: Πρωινά και συνολικά 2 δείπνα κατά την διάρκεια της εκδρομής στην έρημο.
 • Μεταφορές: Μαζί με άλλους πελάτες από/προς το αεροδρόμιο του Μαρακές .
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Αγγλόφωνη περιήγηση του Μαρακές από έμπειρο τοπικό ξεναγό & 3ήμερο οργανωμένο πρόγραμμα εκδρομής στην έρημο με minivan.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • 1 καμήλα για κάθε άτομο για βόλτα στην έρημο κατά την διάρκεια της δύσης και της ανατολής.
 • Ιστιοσανίδες, στη περίπτωση που θελήσετε να κάνετε κατάβαση στους αμμόλοφους.

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι και επίναυλοι αεροδρομίων: 270€ το άτομο.
 • Τέλη εισόδων: Στα μνημεία.
 • Αχθοφορικά.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

 • Τοπικοί δημοτικοί, φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία.
 • Προορισμός
 • Ημερομηνία Αναχώρησης
  από 1/1/2024 έως 31/12/2024
1

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαρρακές – περιήγηση πόλης

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό και μεσημεριανή άφιξη στη «Κόκκινη Πόλη», το εξωτικό Μαρακές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας (παραδοσιακό Ριάντ). Στη περίπτωση μεσημεριανής άφιξης, θα ακολουθήσει απογευματινή περιήγησης της παλιάς πόλης, ξεκινώντας από τον καλύτερο κήπο του Μαρόκου «Μαζορέλ», που ανήκε στον διάσημο Γάλλο ζωγράφο Ζακ Μαζορέλ και πλέον τον διαχειρίζεται ο οίκος του Yves Saint Laurent και περιέχει πολλά εξωτικά εισαγόμενα φυτά από όλο τον κόσμο. Επόμενος σταθμός είναι στα βόρεια της Μεδίνα (παλιάς πόλης) και είναι οι τάφοι των Σααντί. Στο πρώτο δωμάτιο, θα συναντήσουμε τους τάφους της βασιλικής οικογένειας, στο δεύτερο δωμάτιο τους τάφους των βασιλιάδων και στο τρίτο δωμάτιο τον τάφο της μητέρας του μεγαλύτερου βασίλειά της δυναστείας Χμεντ Μανσούρ Σααντί. Περιμετρικά θα γνωρίσουμε το Τέμενος Κουτούμπια (που πήρε το όνομά του από τους μικροπωλητές βιβλίων), της δυναστείας Μουαχάντ ή αλλιώς το διάσημο τζαμί της κόκκινης πόλης, με τον περίφημο μιναρέ ύψους 77 μέτρων. Συνεχίζουμε με το παλάτι Μπαχία του Βεζίρη, εξαιρετικό δείγμα Μαυριτανικής αρχιτεκτονικής και Μαροκινής χειροτεχνίας, από κυρτή ξύλινη οροφή κέδρου και μωσαϊκό διάκοσμο στο πάτωμα. Τέλος θα ξεναγηθείτε στον λαβύρινθο των σουκς και ο ξεναγός σας θα σας δείξει την δερμάτινη περιοχή με χειροτεχνίες και δερμάτινα, την περιοχή των μπαχαρικών, αλλά και το τετράγωνο με τις διακοσμητικέ λάμπες.
2

Ημέρα 2η: Μαρρακές - Αίτ Μπεν Χαντού - Ουαρζαζάτ - Σκούρα - Ελ Κελάα Μεγκούνα - Τινερχίρ

Έχοντας πάρει πρωινό, φροντίστε να έχετε μαζί σας μόνο ένα εκδρομικό σακίδιο και παραδώστε την κύρια αποσκευή σας στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας. Συνάντηση με το τοπικό μας γραφείο σε κεντρικό σημείο της πόλης και πρωινή μετάβαση για Ουαρζαζάτ, μέσω του περάσματος Τίζιν Τίσκα, σε υψόμετρο 2.260 μέτρων, απολαμβάνοντας την ελκυστική θέα της οροσειράς του Άτλαντα και απολαμβάνοντας τα γραφικά Βερβερικά χωριά, μισογκρεμισμένες κάσμπα & παλιούς σταθμούς καραβανιών. Θα ξεναγηθούμε στην οχυρωμένη πόλη Αίτ Μπεν Χαντού (ΜΠΚ από την UNESCO), που βρίσκεται πάνω στο δρόμο των καραβανιών, δίπλα από τον ποταμό Κουαρζαζάτε. Ως  αντιπρόσωπος της παραδοσιακής ισλαμικής αρχιτεκτονικής, η πόλη Κασμπάχ, έχει ένα ψηλό αμυντικό χωμάτινο τείχος με γωνιακούς πύργους και πύλη, που περιβάλλει ένα αξιόλογο σύνολο κατοικιών, με στενά σοκάκια που σκαρφαλώνουν στην πλαγιά του λόφου. Μερικά από τα σπίτια των πλούσιων εμπόρων είναι μεγάλες πολυώροφες λασπόκτιστες κατασκευές (γνωστές ως κάσμπα) με αρκετά περίτεχνα διακοσμητικά μοτίβα και γωνιακούς πύργους που μοιάζουν με μικρά κάστρα. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει μεγάλος οχυρωμένος σιταποθήκη, ή αγαδίρ, (μοναδικό σημείο με απέραντη θέα στην έρημο, στο ποτάμι και τον φοινικώνα). Η πόλη προσφέρεται για την καλύτερη φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση στη χώρα, για αυτό και τα κινηματογραφικά στούντιο Atlas, βοήθησαν μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές να κάνουν γυρίσματα όπως o Ο Λόρενς της Αραβίας, το Διαμάντι του Νείλου, Η Μούμια, Ο Μονομάχος, Game of Thrones, Αλλαντίν, Τζέιμς Μποντ κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοιλάδα των ρόδων (El Kelaa M’gouna), σημείο καλλιέργειας τριαντάφυλλων, που μεταποιούνται σε άρωμα, αιθέρια έλαια και λοσιόν. Τέλος θα φτάσουμε στη πόλη Τινερχίρ, που βρίσκεται στο κέντρο μίας από τις πιο ελκυστικές οάσεις του Νότιου Μαρόκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.
3

Ημέρα 3η: Τινερχίρ - Φαράγγι Τόντγκα - Τινεζντάντ - Ερφούντ - Μερζούγκα

Μετά το πρωινό και με κατεύθυνση τη Μερζούγκα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό φαράγγι Τόντγκα και να περπατήσουμε κατά μήκος των τειχών του. Διασχίζοντας την κοιλάδα, θα φτάσουμε στη μικρή πόλη Τινεζτνάντ, προαιρετική επίσκεψη σε ένα από τα εργοστάσια απολιθωμάτων, για να μάθουμε πως ανασκάπτουν-γυαλίζουν και διαμορφώνουν απολιθώματα από τριλοβίτες & αμμωνίτες σε όμορφα αντικείμενα. Στη συνέχεια θα μας δοθεί λίγος χρόνος για ξεκούραση σε ένα ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Μερζούγκα και από εκεί παραλαμβάνοντας την καμήλα μας θα οδηγηθούμε στην έρημο της Σαχάρας, την ώρα που το ηλιοβασίλεμα θα χρυσίζει τους αμμόλοφους και θα κάνει το τοπίο μοναδικό. Η διαμονή θα γίνει σε τέντες της ερήμου και με τη συνοδεία μουσικής και παραδοσιακών τυμπάνων, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα Βερβέρικο δείπνο κάτω από έναν έναστρο ουρανό.
4

Ημέρα 4η: Μερζούγκα - Ουαρζαζάτ - Μαρρακές

Έχοντας ξυπνήσει αρκετά νωρίς το πρωί, θα απολαύσουμε τα χρώματα της ανατολής πάνω στους αμμόλοφους της ερήμου. Στη συνέχεια θα πάρουμε το πρωινό μας και έχοντας κάνει το ντουζ μας, θα κατευθυνθούμε στην «Πόρτα της Ερήμου», την θρυλική  Ουαρζαζάτ (που σημαίνει-η πόλη χωρίς θόρυβο). Μικρή στάση και επιστροφή στο Μαρακές. Χρόνος ελεύθερος για  μία βόλτα με  παραδοσιακές άμαξες,  που θα σας μεταφέρουν από τις σύγχρονες συνοικίες μέσα στην παλιά Μεδίνα και στη γραφική πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, που θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου. Κάντε τις τελευταίες σας αγορές, δοκιμάστε ένα ζεστό καφέ ή τσάι και σίγουρα ξενυχτήστε σε ένα αρτιστίκ μπαράκι ή παρακολουθήστε το Fantasia dinner show, τη διάσημη παράσταση στο Σεζ Αλί.
5

Ημέρα 5η: Μαρακές – Αθήνα

Ημέρα ελεύθερη, για να την αξιοποιήσετε όπως θέλετε στα πολύβουα σουκς της Μεδίνα (παλιάς πόλης) του Μαρακές.

Τοποθεσία

Μαρόκο